• A Warm Welcome

  Situated in the heart of a thriving expat community, our school is home to families from all over the world

  Secondary students in ICT lesson

 • Academic Success

  Delivering oustanding results at every level in our school

  IB students in media class

 • Helping Others Thrive

  We believe passionately in learning, and our modern approach to education continues to help our students shine

 • Be Ambitious

  Inspiring academic success & developing social, intellectual and confident children

  Three primary students in class working together

 • Support & Guidance

  We look forward to seeing you at the British International School, Puxi and welcoming you and your family to our special community

  Secondary students in English class

 • News & Views

  Stay in touch with all that is taking place in our school and our community

  IB student reading

 • Get in Touch

  We like talking about education and children. You can get in touch with our admissions team by phone,skype or e-mail, or by calling in to see us

  IB students in Chemistry lab

Key Stage 3

Volg je Nederlandse lessen op BISS? Dan behoor je tot een bijzonder gezelschap. Alleen leerlingen die dit kunnen lezen maken kans om bij één van de twee docenten die onze fantastische taal onderwijzen in de klas te komen.

En kies je voor Nederlands, dan kijg je ook de vakken geschiedenis en aardrijkskunde in het Nederlands aangeboden. Drie vliegen in een klap!

Uiteraard leren we je de Nederlandse taal te spreken, nog beter dan je al kunt. Maar alleen het spreken van een taal is niet voldoende, dus schenken we veel aandacht aan schrijven en lezen en er moet ook geluisterd worden. Om al die vaardigheden te verkrijgen moet je een schat aan woorden kennen, daarom zal je ook veel nieuwe, gekke, moeilijke en leuke woorden leren. Weet jij bijvoorbeeld wat een harenbank is, of heb je wel eens gehoord van een tijgerpunt of een belastingbelg? 

Naast al die nieuwe woorden is er natuurlijk ook aandacht voor spreekwoorden en uitdrukkingen. En omdat je met al die woorden leuke spelletjes kunt doen, heb je niet eens altijd door dat je aan het leren bent.

Nieuwsbegrip is waarschijnlijk geen nieuwe term voor je. In alle jaren maken wij graag gebruik hiervan, het is een goede manier om je tekstbegrip te trainen. Iedere week behandelen we de Nieuwsbegriptekst waarin je leest over een veelbesproken onderwerp in Nederland. Zo blijf je betrokken bij de gebeurtenissen in je vaderland. We lezen ook teksten uit andere bronnen, soms van het internet, maar ook gewoon uit het lesboek van Nieuw Nederlands. De andere vorm van lezen waar we veel mee aan de slag gaan is fictie: alle boeken en verhalen die je leest in romanvorm en ook poëzie. 

Als je dit allemaal leest, zou je bijna denken dat we tijd te kort komen, toch kunnen we je ook nog leren hoe je correct moet spellen, schrijven, ontleden, studeren, presenteren, debatteren, informeren en nog veel meer. Al die vaardigheden keren de komende jaren steeds terug en iedere keer breid je je kunde en kennis verder uit, tot je aan het einde van year 9 klaargestoomd bent voor de IGCSE-fase in Key Stage vier. Daar komen weer andere belangrijke zaken aan de orde, eerst moet je de basisvaardigheden grondig beheersen. 

Naast de Nederlandse taallessen, bieden we je ook aardrijkskunde en geschiedenis aan in het Nederlands. Deze vakken vertellen je alles over het ontstaan van Nederland en België en de rest van de wereld. Heb je wel eens een virtuele tour gemaakt door bergdalen in China? Of heb je zelf wel eens een rondleiding ontworpen door een middeleeuws kasteel? Zo niet, dan ligt die kans nu voor het grijpen! 

Door het volgen van lessen aardrijkskunde en geschiedenis in het Nederlands, vergroot je veel van de eerdergenoemde vaardigheden en kennis. We passen veel strategieën uit de taallessen toe op deze vakken. Je kennis van de betekenis van een groot aantal woorden zal erdoor toenemen, waardoor je je moedertaal niet teveel uit het oog verliest. Wanneer je bovendien binnen enkele jaren terugkeert naar Nederland of België, zul je bij deze vakken heel gemakkelijk kunnen aansluiten. 

Met een combinatie van Nederlandse taal-, geschiedenis- en aardrijkskundelessen heb je dus drie prachtige vakken in je programma. Reken maar dat je daar nu en in de toekomst heel veel  plezier van zult beleven!

Share this page:

Share