• A Warm Welcome

  Situated in the heart of a thriving expat community, our school is home to families from all over the world

  Secondary students in ICT lesson

 • Academic Success

  Delivering oustanding results at every level in our school

  IB students in media class

 • Helping Others Thrive

  We believe passionately in learning, and our modern approach to education continues to help our students shine

 • Be Ambitious

  Inspiring academic success & developing social, intellectual and confident children

  Three primary students in class working together

 • Support & Guidance

  We look forward to seeing you at the British International School, Puxi and welcoming you and your family to our special community

  Secondary students in English class

 • News & Views

  Stay in touch with all that is taking place in our school and our community

  IB student reading

 • Get in Touch

  We like talking about education and children. You can get in touch with our admissions team by phone,skype or e-mail, or by calling in to see us

  IB students in Chemistry lab

Key Stage 4

Voor studenten die het Nederlands als moedertaal hebben, bestaat er de mogelijkheid tot het kiezen van het vak Nederlands: IGCSE Dutch - First Language.

In de hedendaagse, internationaal geörienteerde wereld is een tweetalig diploma een pluspunt in de studieloopbaan en toekomstige carrière van de student.Bij het vak Nederlands volgen we in het eerste jaar van de voorbereiding op het IGCSE voornamelijk de inhoud van de nieuwste versie van het cursusboek Nieuw Nederlands. Daarnaast wordt echter veelvuldig gebruik gemaakt van andere bronnen, zoals digitale kranten en beeldmateriaal, bij de meest uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard wordt getracht om de lessen actief en veelzijdig in te vullen waar dat kan. 

In het tweede jaar leggen we ons meer toe op de examenonderdelen schrijven en tekstverklaring. Leerde je in het eerste jaar nog de meest uiteenlopende teksten te schrijven, nu word je klaargestoomd tot een betoger van formaat en ken je de trucs voor het schrijven van een spannend, mooi of griezelig verhaal. Om moeilijke vragen bij teksten te kunnen doorgronden, trainen we met actuele artikelen van verschillende bronnen je tekstuele inzicht. Bij beide onderdelen is een goede beheersing van de Nederlandse spelling natuurlijk onontbeerlijk. Daarom blijven ook die en andere vaste onderdelen van de taal deel uitmaken van het programma.   

De Nederlandse taal is onmisbaar in het leven van iedereen die het als moedertaal heeft, ongeacht de toekomstplannen. Die plannen kunnen veranderen, je moedertaal blijft altijd dezelfde. 

Het IGCSE diploma Dutch First Language geeft je zonder toelatingsexamen toegang tot de vierde klas van het voortgezet onderwijs in Nederland of België. Het staat dus niet gelijk aan het Nederlandse havodiploma. Toch is het van grote waarde bij een eventuele overgang naar welke andere vorm van onderwijs dan ook. Het is je internationale bewijs van de afronding van een belangrijk deel van je middelbare schoolloopbaan.

Een goed argument om Nederlands te (blijven) volgen in het IGCSE- programma hangt samen met je studiewensen voor de toekomst. Wanneer je van plan bent na het voortgezet onderwijs in Nederland of België te gaan studeren is goede beheersing van die taal een absolute must. Ondanks dat veel universiteiten zeer internationaal geörienteerd zijn, blijft Nederlands een centrale rol spelen. Daarnaast zorgt je verdere ontwikkeling van je moedertaal voor een sterkere band met je vaderland. Taal is de toegang tot het vervolledigen van je identiteit, al zal je dat zelf in eerste instantie niet merken. Doordat je je steeds beter kunt uitdrukken in een taal, in woord en geschrift, bouw je aan een verankering van je eigenwaarde in de cultuur waar je thuishoort.

Share this page:

Share