Sorry but this form will not work without cookies enabled. Please adjust your browser settings to enable cookies to continue. For more information on how to do this please see our.

 • A Warm Welcome

  Situated in the heart of a thriving expat community, our school is home to families from all over the world

  Secondary students in ICT lesson

 • Academic Success

  Delivering oustanding results at every level in our school

  IB students in media class

 • Helping Others Thrive

  We believe passionately in learning, and our modern approach to education continues to help our students shine

 • Be Ambitious

  Inspiring academic success & developing social, intellectual and confident children

  Three primary students in class working together

 • Support & Guidance

  We look forward to seeing you at the British International School, Puxi and welcoming you and your family to our special community

  Secondary students in English class

 • News & Views

  Stay in touch with all that is taking place in our school and our community

  IB student reading

 • Get in Touch

  We like talking about education and children. You can get in touch with our admissions team by phone,skype or e-mail, or by calling in to see us

  IB students in Chemistry lab

Introductie

Shanghai Dutch School (SDS) is een school voor Nederlandse Taal en Cultuur (NTC) in Shanghai voor Nederlandstalige kinderen.

 • Shanghai Dutch School royal visit

SDS ‘Een hoog academisch niveau, een warm welkom’

Graag heet ik u van harte welkom op onze website. U vindt hier achtergrondinformatie over ons unieke onderwijsprogramma, de culturele aspecten van ons onderwijs, foto’s die u een impressie geven van de sfeer en het curriculum en links naar recente blogposts, activiteiten en nieuwsbrieven.  Met een professioneel team van vier ervaren en enthousiaste leerkrachten werken we dagelijks samen met ouders en leerlingen aan het vergroten en versterken van de taalvaardigheid van onze leerlingen.  

SDS is een door de Nederlandse overheid erkende school voor Nederlandse Taal en Cultuur. We zijn aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland. Elke vier jaar wordt de kwaliteit van SDS gemeten door de Nederlandse onderwijsinspectie.

In alle jaargroepen van SDS worden cultuurlessen geïntegreerd in de Nederlandse lessen. Daarnaast organiseren we voor leerlingen en ouders verschillende culturele activiteiten na schooltijd en in het weekend. Tevens heeft SDS een sociale functie in de Nederlandse en Vlaamse gemeenschap in Shanghai. We vinden het waardevol dat ouders, opa’s en oma’s en ooms en tantes, kinderen en leerkrachten elkaar ontmoeten in een actieve omgeving met een ontspannen sfeer.

We vroegen aan onze leerlingen en ouders om deze zin af te maken. Hier kunt u lezen wat SDS voor hun is.

Het team van SDS bestaat uit vier fulltime, volledig bevoegde en ervaren leerkrachten. Wij werken nauw samen met de ouders, een samenwerking die het welzijn van het kind centraal stelt. Het vergroten van de taalvaardigheid van onze leerlingen is een gedeelde verantwoordelijkheid van school en ouders. We nodigen alle ouders van harte uit om mee te denken en mee te doen.